Triple-Five 2022

Inleiding

De Triple-Five is een wedstrijd voor elektrisch aangedreven zweefvliegtuigen. De eigenlijke wedstrijd bestaat eruit om vanaf het startsein gedurende maximaal 60 seconden het vliegtuig door middel van de motor naar een maximale hoogte van 200 meter te brengen, daarna volgt een zweefvlucht van precies 300 seconden (5 minuten) gevolgd door een doellanding. Dit wordt driemaal achter elkaar gevlogen (vandaar de naam 3 x 5 minuten) waarna andere piloten aan de beurt zijn. Voor de vluchttijd en de doellanding worden punten toegekend.

De Triple-Five wordt acht maal per jaar georganiseerd door een club uit Vlaanderen of uit Wallonië.

De weersvoorspellingen waren de oorzaak voor het afgelasten van de geplande wedstrijd in juni. Op 11 september hadden we Frank De Boosere te vriend en konden wij genieten van een prachtige dag met zo goed als geen wind. De hemel kleurde blauw met hier en daar mooie witte wolken waaronder thermiek te vinden was. We mochten 17 deelnemers verwelkomen waarvan er sommige meer dan 150 km met de auto moeten rijden. We zagen piloten van Spirit of Saint Louis, Hirondelles Bastogne, KEML Eeklo, LAC en uiteraard Dender Eagles.

De ochtend startte met wat lage bewolking maar tegen het startuur waren de omstandigheden perfect.

Er werden drie manches afgewerkt en tegen 15.30 uur liep de wedstrijd op zijn einde.

Winnaar werd Pierre-Louis Burtin, op de tweede plaats Bart Mariën en als derde iemand van Dender Eagles, Johny Hofman.

De deelnemers komen graag naar Dender Eagles voor de verzorgde organisatie en niet in het minst voor het lekkere eten (asperges met ham of kip) dat zoals steeds door de echtgenotes van enkele leden wordt verzorgd.

En zoals steeds gaat er niemand met lege handen naar huis. Naast de drie bekers die werden geschonken door de stad Dendermonde is er voor iedere piloot een prijs.

vertrek van zweefvliegtuig
prijzentafel
de helpers van dienst
wedstrijdleiding