Triple-Five 2019

Inleiding

De Triple-Five is een wedstrijd voor elektrisch aangedreven zweefvliegtuigen. De eigenlijke wedstrijd bestaat eruit om vanaf het startsein gedurende maximaal 60 seconden het vliegtuig door middel van de motor naar een maximale hoogte van 200 meter te brengen, daarna volgt een zweefvlucht van precies 300 seconden (5 minuten) gevolgd door een doellanding. Dit wordt driemaal achter elkaar gevlogen waarna andere piloten aan de beurt zijn. Voor de vluchttijd en de doellanding worden punten toegekend.

De Triple-Five wordt acht maal per jaar georganiseerd door een club uit Vlaanderen of uit Wallonië.

Vermoedelijk waren de weersvoorspellingen er de oorzaak van dat we dit jaar slechts 11 deelnemers mochten tellen (de helft van vorige jaren). Het is te begrijpen dat piloten die meer dan 150 km moeten rijden zonder garantie over het plaatsvinden van de wedstrijd de kat uit de boom kijken en thuis blijven. Er waren piloten van Spirit of Saint Louis, Hirondelles Bastogne, KEML Eeklo, LAC en uiteraard Dender Eagles.

De ochtend startte met gemiezer. De buienradar voorspelde toch enige beterschap tegen 10.30 uur zodat de wedstrijd met een kleine vertraging kon beginnen, aanvankelijk toch nog met een beetje motregen. Tegen 11 uur was het dan volledig droog en tegen de middag probeerde zelfs een waterzon door de wolken te dringen. De rest van de dag waren de weergoden ons goed gezind en bleef het droog met een matige wind. Lichte windstoten zorgden voor veel afwisseling in de vluchttijden en de doellandingen en zorgden soms voor enige stress.

Er werden drie manches afgewerkt en tegen 15.30 uur liep de wedstrijd op zijn einde.

Winnaar werd Bart Mariën van de Lierse Aviation Club.

De deelnemers komen graag naar Dender Eagles voor de verzorgde organisatie en niet in het minst voor het lekkere eten (asperges met ham of kip) dat zoals steeds door de echtgenotes van enkele leden wordt verzorgd.

En zoals steeds gaat er niemand met lege handen naar huis. Naast de drie bekers die werden geschonken door de stad Dendermonde en uitgereikt door de schepen van sport, Nele Cleemput, is er voor iedere piloot een prijs.

Met dank aan onze sponsors: brouwerij Duvel (Achouffe), stad Dendermonde, …