Triple Five elektro zweefvliegwedstrijd 20 september 2020

De zweefvliegwedstrijd Triple Five ('555') heeft vanaf de meimaand doorgaans eenmaal per maand plaats op een modelvliegterrein in Vlaanderen of Wallonië. 
Bedoeling van de wedstrijd is met een zweefvliegtuig op te stijgen gedurende maximaal één minuut (motortijd) tot een maximale hoogte van 200 meter (door Directoraat Generaal van de Luchtvaart toegelaten wedstrijdhoogte). Hierna dient men gedurende precies 300 seconden het zweefvliegtuig in de lucht te houden zonder de motor nog aan te zetten waarop een doellanding volgt ten laatste op de 300ste seconde van de zweefvlucht. Voor de doellanding zijn er op het terrein 4 tot 5 spots aangeduid. De afstand van het vliegtuig tot de spot wordt gebruikt om de doellandingspunten toe te kennen.
Gedurende een wedstrijddag worden er meestal (afhankelijk van de weersomstandigheden) drie manches gevlogen waaraan een twintigtal piloten deelnemen.
Dender Eagles is een van de vaste organisators van deze Triple Five wedstrijd.
Dit jaar ging de wedstrijd door op zondag 20 september 2020 vanaf 10 uur. Er waren 15 deelnemers en alle vluchten konden probleemloos worden gevlogen.

Bestand
Foto
Triple-Five 20 september 2020