Vliegterrein

De wekelijkse vliegactiviteiten gaan zomer en winter door voor zover de weersomstandigheden het toelaten (geen regen, niet te veel wind). Wil je een kijkje komen nemen, dat kan op zaterdag- of zondagnamiddag vanaf ca. 14 uur. Stel gerust je vragen aan de aanwezige piloten of bestuursleden.

Toeschouwers moeten wel achter de veiligheidsdraad blijven. Er is drankgelegenheid tegen democratische prijzen.

Niet leden kunnen geen gebruik maken van het vliegterrein en mogen dit niet betreden.

Hoe vind je ons plein?

Het vliegterrein ligt op het grondgebied van de stad Dendermonde, deelgemeente Sint-Gillis (dichtbij de grens met de gemeente Lebbeke).

Coördinaten GPS:
OL - 4° 08' 01" (minuten/seconden) of 4.13388 (graden)
NB - 51° 00' 48 (minuten/seconden) of 51.01376° (graden)"

Bekijk de ligging van het vliegterrein in Google Maps:

klik hier voor Google Maps

Vanuit Antwerpen/Sint-Niklaas

Je volgt vanuit Hamme de N41 tot over de Scheldebrug. Aan het "kruispunt Vlassenbroeckbrug" blijf je de N41 (ring rond Dendermonde) richting Brussel tot in Lebbeke volgen. Op het einde van de N41 (verkeerslichten) kan je rechtsaf (Heirbaan) tot aan het warenhuis Delhaize. Daar sla je rechtsaf de Lange Haagstraat in. Je volgt die straat tot ca. 300 meter over de spoorweg en slaat rechtsaf de Eksterstraat in (aan het hondenpensioen GOLJAC). Deze geasfalteerde veldweg loopt iets verder terug onder de N41. Nadat je onder de N41 bent gereden draait de weg naar rechts (beton), na ca. 100 m sla je links het veldwegeltje in. Het vliegterrein bevindt zich in het midden van de open kouter en is van veraf te herkennen aan een oude eikenboom achteraan het plein.
Kom je uit de richting Mechelen/Willebroek dan volg je richting Dendermonde tot je aan het kruispunt Vlassenbroeckbrug bent. Daar sla je linksaf en volgt de uitleg van hierboven.

 
Vanuit Lokeren/Zele (autosnelweg E19)

Te Grembergen rij je de Schelde over en komt aan het kruispunt "Mechelsepoort". Ofwel rij je hier linksaf (Mechelsesteenweg) tot aan het kruispunt Vlassenbroeckbrug waar je rechtsaf de N41 op rijdt. Ofwel rij je rechtdoor richting Brussel. Aan het rond punt (met in het midden een Ros Beiaardbeeld) sla je linksaf, richting Brussel/Sint-Gillis/Lebbeke (je rijdt het spoorwegviaduct over). Je blijft rechtdoor rijden op de Sint-Gillislaan en Heirbaan (richting Brussel/Lebbeke). Eerst passeer je de kerk van Sint-Gillis op je rechterkant, nadien heb je verkeerslichten, ca. 300 meter verder kom je aan het warenhuis Delhaize waar je (voor het warenhuis) linksaf de Lange Haagstraat neemt. De rest van de beschrijving vind je hierboven.
Kom je uit richting Wetteren of Aalst dan volg je de Noordlaan tot aan het kruispunt "Mechelsepoort" (zie hierboven) waar je ofwel rechtsaf, ofwel rechtdoor kunt rijden.

 
Vanuit Brussel

Bij het binnenrijden van Lebbeke neem je best de ring (linksaf aan de watertoren). Deze ring volg je tot je aan een rond punt komt (links is richting Dendermonde, rechts is Lebbeke centrum). Aan het rond punt rij je rechtdoor (Lindenlaan). Over de spoorweg ter hoogte van de doe het zelf zaak 'Van der Schueren' rij je links de Duivekeetstraat in. Je volgt deze smalle asfaltstraat tot je aan een splitsing komt. Daar neem je linksweg de betonwegel. Na ca. 300 meter sla je rechts de veldwegel in. Achteraan het veldwegeltje bevindt zich het vliegterrein dat je herkent aan een oude eikenboom achteraan.
Kom je uit richting Aalst/Wieze kan kom je automatisch op de ring rond Lebbeke. Aan de verkeerslichten sla je linksaf de ring op tot het rond punt. Zie verder hierboven. Kom je uit Buggenhout, Baasrode (Willebroek/Mechelen) dan kan je ook in Baasrode de Mandekenstraat volgen (richting industrieterrein Hoogveld). Van zodra je het industrieterrein inrijdt sla je links af en iets verder rechts af en volgt richting Lebbeke. In de Baasrodestraat te Lebbeke sla je rechts af de Haagstraat in en volgt na ca. 300 meter de betonnen veldweg. Zie verder hierboven.